Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 17.06.2019. 14:55

(poništenje) Gorivo

Izvor: Akta.ba, 04.06.2019.

04.06.2019. godine

Odluka o rezultatima postupka - "Nabavka goriva"

 

PREDUZEĆE ZA POŠTANSKI SAOBRAĆAJ REPUBLIKE SRPSKE A. D. BANJA LUKA UPRAVA PREDUZEĆA -

 

Broj: 1, 835/19

Dana,03.06.2019. godine

 

Na osnovu člana 69 stav 2. tačka d. i člana 70. stav 1, i. i 6. /JN BiH (SI. glasnik BiH 39/14 i SI. glasnik RS 38/14), člana 50. stav 1. tačka n. Statuta Preduzeća /a poštanski saobraćaj PS, A.D. Banja luka (Prečišćeni tekst), člana 38. Pravilnika o javnim nabavkama Preduzeća, člana 16. Poslovnika o radu Uprave Preduzeća (telefonsko odlučivanje) i Zapisnika o pregledu i ocjeni ponuda i Preporuke komisije za javne nabavke: 1/2.9-835/19 od 31.05.2019.godine, Uprava Preduzeća, dana 03.06.2019. godine, donosi slijedeću:

 

ODLUKU

o rezultatima postupka

 

I

U predmetu javne nabavke,,Nabavka goriva", Ugovorni organ je zaprimio putem protokola dana, 28.05.2019. godine Žalbu žalioca „Nestro Petrol" A.D. Banja Luka. Žalba je izjavljena na Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača broj 1.-835/19 u predmetu „ Nabavka goriva " LOT 1- Nabavka goriva od 22.05.2019. godine. Ugovorni organ dana 31.05.2019. godine donosi Riješenje broj 1.- 835-2/19, kojim je djelimično usvojio Žalbu žalioca „Nestro Petrol" A.D. i predmet vratio Komisiji na ponovni pregled i ocjenu ponuda i da sačini novi Zapisnik.

Ugovorni organ nakon ponovnog pregleda i ocjene ponuda i preporuke Komisije za javne nabavke broj l/2.9- 835/19 od 31.05.2019. godine, prihvata Zapisnik Komisije, a nakon provedenog otvorenog postupka javne nabavke, u skladu sa članom 25. i 32. ZJN BiH, a na osnovu Obavještenja o nabavci objavljenog na Portalu javnih nabavki 1180-1-1-30-3-79/19 i Ispravka Obavještenja 1180-1-1-30-8-85/19.

 

II

Postupak dodijele ugovora za LOT 1 - Nabavka goriva, se poništava na osnovu člana 69. stav 2. tačka d. Zakona o javnim nabavkama BiH, jer nijedna od primjenih ponuda nije prihvatljiva i postupak ponavlja u skladu sa odredbama ZJN BiH.

 

III

Ova Odluka se objavljuje na internet sajtu Pošta Srpske i istovremeni se upućuje ponuđačima koji su učestvovali u postupku javne nabavke, u skladu sa članom 70. stav 6. ZJN BiH.

 

IV

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a za realizaciju iste zadužuje se Služba za logistiku.

 

Obrazloženje:

U predmetu javne nabavke„Nabavka goriva", Ugovorni organ je zaprimio putem protokola dana, 28.05.2019. godine Žalbu žalioca „Nestro Petrol" A.D. Banja Luka. Žalba je izjavljena na Odluku o :;'boru najpovoljnijeg ponuđača broj 1.-835/19 u predmetu „ Nabavka goriva " LOT 1- Nabavka goriva od 22.05.2019. godine. Ugovorni organ dana 31.05.2019. godine-donosi Riješenje broj 1.-835-2/19, kojim usvaja djelimično Žalbu žalioca „Nestro Petrol" A.D., te je predmet vratio Komisiji na ponovni pregled i ocjenu ponuda kako bi sačinila novi Zapisnik.

Komisija za javnu nabavku postupajući po naprijed navedenom Rješenju, započela je sa pregledom i ocjenom ponuda, dana 31.05.2019. godine, sa početkom u 10 časova i sačinila zapisnik /.i LOT I Nabavka goriva.

Naziv i sjedište ponuđača prema redoslijedu zaprimanja ponuda:

Hifa-Petrol d.o.o. Sarajevo, Hotonj bb, 71320 Vogošća

Super Petrol d.o.o., Kralja Alfonsa XIII br 8., 78000 Banja Luka

Nestro Petrol A.D. Banja Luka, Kralja Alfonsa XIII br 9., 78000 Banja Luka i

Nešković d.o.o., Sremska 3. 76300 Bijeljina

Prihvatljivost ponuda prema obliku, sadržaju i potpunosti, iz zapisnika sa otvaranja ponuda:

Ponuđači su dostavili omotnice sa ponudom ispravno zatvorene (zapečaćene ili potpisane).

Tražena i dostavljena dokumenata na osnovu kojih se utvrđuje postoje li razlozi isključenja ponuđača:

Naprijed naveden: ponuđači dostavili su ovjerene izjave za član 52. Zakona, dokaze za član 46. Zakona (Aktuelni izvod), kao i ovjerene Izjave za član 45. ZJN BiH.

Ponuđači su učestvovali u sledećim LOTOVIMA:

LOT 1- Nabavka goriva: Nestro Petrol A.D. i Nešković d.o.o.

LOT 2-Nabavka lož ulja: Hifa-Petrol d.o.o., Super Petrol d.o.o, i Nešković d.o.o.

Komisija odbacuje ponudu „Nešković d.o.o, kako slijedi:

Žalilac „Nestro Petrol" A.D., za ponudu ponuđača „Nešković d.o.o." smatra da nije kvalifikovana i između ostalog u svojoj žalbi navodi:

1. Predmetom nabavke Ugovorni organ je odredio količine i derivate navedene u Obrazcu za cijenu ponude gdje je između ostaiog nevedena nabavka derivata BMB 98. Budući da pratimo konkurenciju u BiH, a na osnovu informacija kojima raspolažemo o asortimanu konkurencije, „Nešković'' d.o.o Bijeljina nema u prodaji BMB 98 na svojim benzinskim stanicama, te samim tim u svojoj ponudi nije mogao navesti traženi derivat. U prilogu Žalbe dostavljamo fotografije totema sa ponudom naftnih derivata „Nešković" d.o.o. Bijeljina na benzinskim stanicama na mjestima isporuke robe utvrđene tenderskom dokumentacijom kao i fotografiju totema podugovarača Gas Petrol za lokaciju Mrkonpc Grada.

Komisija je naknadnom provjerom utvrdila da izabrani ponuđač (Nešković d.o.o) nema u svom asortimanu derivat BMB 98, koji je tražen TD, te odbacuje njihovu ponudu u skladu sa članom 68. stav 4 tačka i) ZJN BiH.

2. Tenderskim dokumentom kao uslov za tehničku i profesionalnu sposobnost ponuđača propisana je mreža maloprodajnih objekata po lokacijama (Banjaluka, Prijedor Doboj, Brčko, Bijeljina, Zvornik, Istočno Sarajevo, Foča i Trebinje) i u opštinskim mjestima Gradiška, Laktaši, Srbac, Prnjavor, Derventa, Mrkonjić Grad, Pale i Bileća ili Gacko, a kao dokaz navedenog Ugovorni organ je zahtijevao dostavljanje sledećih dokaza: Kopiju vlasničkog lista, Ugovora o kupoprodaji, Ugovora o zakupu Hi ugovora o pos.tehničkoj saradnji (član 11.3.1. Tenderske dokumentacije).

Uvidom u ponudu „Nešković" d.o.o. Bijeljina, Žalilac konstatuje da ponuđač za lokacije Zvornik, Gradiška, Laktaši, Prnjavor ijije dostavio dokaz o vlasništvu

U ponudi za navedeno lokaciji1 ponuđač je dostavio Rješenja odjeljenja za prostorno uređenje navedenih opština, kojima se odobrava upotreba poslovnih objekata, (ovdje čak navedeno tehnički pregled ne benz. stanica) ali nije dokazao posjedovanje1 benzinskih slanica na navedenim lokacijama, na način kako je to zahtjevano Tenderskom dokumentacijom, le samim lim nije ispunio tražene uslove. Rješenje odjeljenja za prostorno uređenje lenderskom dokumentacijom nije predvideno kao dokaz tehničke i profesionalne sposobnosti ponuđača.

Komisija je utvrdila da je izabrani ponuđač (Nešković) na strani 45 svoje ponude dostavio Rješenje opštinskog organa uprave za upotrebu poslovnog objekta za tehnički pregled vozila u Zvorniku, što nije u skladu sa dokumentima traženim u tački 11.3.1 Tenderske dokumentacije, te odbacuje njihovu ponudu u skladu sa članom 68. stav 4 tačka i. ZJN BiH.

Analiza prihvatljive ponude LOT 1- Nabavka goriva, prema kriterijumu: Najniža cijena tehnički

prihvatljive ponude:

- Nema prihvatljivi ponuda za LOT 1.

Komisija za nabavku u predmetu javne nabavke „Nabavka goriva", dala je Upravi Preduzeća PREPORUKU:

da se postupak dodijele ugovora za LOT 1 - Nabavka goriva, poništi na osnovu člana 69. stav 2. taćka d. Zakona o javnim nabavkama BiH, jer nijedna od primjenih ponuda nije prihvatljiva i da se postupak ponovi u skladu sa odredbama ZJN BiH.

Uprava Preduzeća je prihvatila preporuku Komisije za javne nabavke i konstatovala da je Komisija postupila u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH, podzdkuuskiiii dklimd, internim dklimd, kdo i primjenom člana 69 stav 2. tačka d. ZJN BiH, te je odlučila kao u članu 2. ove Odluke.

 

POUKA O PRAVNOM LIJEKU:

Svaki ponuđač koji ima legitimni interes za konkretni ugovor o javnoj nabavci i koji smatra da je Ugovorni organ u toku vođenja predmetnog postupka povrijedio odredbe ZJN BiH, ima pravo da Ugovornom organu podnese žalbu na adresu sjedišta Ugovornog organa, u pisanoj formi, direktno ili preporučenom pošiljkom, najkasnije u roku od 10 (deset) dana, od dana prijema ove Odluke.

Žalba se podnosi u dovoljnom broju primjeraka, a koji ne može biti manji od 3 (tri), kako bi mogla biti uručena strankama u postupku.

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: